New York-ul a inaugurat un nou tronson de metrou, blocat de crizele din 1929 și 1972

New York-ul a inaugurat un nou tronson de metrou, blocat de crizele din 1929 și 1972
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2017

New York-ul a inaugurat pe 1 ianuarie un nou tronson de metrou cu trei stații și o lungime de 3,2 kilometri, a cărui construcție a durat 10 ani și a costat circa 4,5 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lucrările de construcție ar fi trebuit să fie finalizate din 2013, dar au fost întârziate inclusiv din cauza problemelor provocate de zgomot, arată news.ro.

Primele planuri referitoare la construcția liniei de metrou în zona Second Avenue din Manhattan datează încă din 1929, dar prăbușirea bursei și Marea Depresiune le-au blocat.

Lucrările au fost începute apoi în 1972, dar o criză bugetară declanșată la primăria New York-ului a dus din nou la blocarea acestora. În final, proiectul a fost reluat în 2007.

FOTO & VIDEO Primele imagini cu stațiile de metrou Drumul Taberei CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Primele imagini cu stațiile de metrou Drumul Taberei

Primul tren a plecat din stația East 96th Street duminică la prânz, după un discurs al guvernatorului democrat de New York Andrew Cuomo.

În final, linia de metrou ar trebui să ajungă la o lungime de 13,7 kilometri, din cartierul Harlem până pe Wall Street, în Manhattan.

Noul tronson inaugurat este considerat esențial pentru reducerea aglomerației în cel mai solicitat sistem de metrou din Statele Unite, fiind de așteptat să asigure transportul a circa 200.000 de călători pe zi. Întregul sistem transportă într-o zi normală de lucru aproximativ 5,6 milioane de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york
metrou