BNR: Logo-ul băncii centrale este folosit fără drept de către o casă de amanet

BNR: Logo-ul băncii centrale este folosit fără drept de către o casă de amanet
scris 3 mar 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri că pe pagina de internet a unei case de amanet și pe website-urile unor publicații online sunt prezentate informații care pot să inducă în eroare publicul, iar logo-ul băncii centrale este folosit fără drept de către respectiva companie.

BNR a atras atenția vineri că folosirea de către casele de amanet a unor expresii precum ”Societate acreditată BNR – București”, „Societate … sub stricta monitorizare a Băncii Naționale a României”, și ” Societate … acreditată pentru acordarea de credite rapide de către BNR”, precum și utilizarea logo-ului sau siglei băncii centrale în scopul promovării poate induce în eroare publicul, scrie News.ro.

BNR a subliniat că, potrivit legii privind instituțiile financiare nebancare, entitățile de tip case de amanet sunt doar înscrise în registrul de evidență, iar banca centrală realizează monitorizarea instituțiilor financiare nebancare înscrise în registrul general și supravegherea prudențială a celor înscrise în registrul special, iar cele înscrise în registrul de evidență nu se află sub incidența acestui capitol.

De asemenea, legea interzice instituțiilor financiare nebancare să folosească în denumire sau antet cuvinte și expresii care pot induce publicul în eroare cu privire la statutul ori la activitățile și operațiunile desfășurate.

RAPORT Numărul milionarilor în dolari din România a crescut cu 3,7% anul trecut, la 11.200 CITEȘTE ȘI RAPORT Numărul milionarilor în dolari din România a crescut cu 3,7% anul trecut, la 11.200

”Totodată, atragem atenția asupra faptului că utilizarea neautorizată a însemnelor grafice ale Băncii Naționale a României, de către orice persoană fizică sau juridică, în vederea promovării activității proprii se sancționează în conformitate cu legea”, se arată în comunicat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bnr
casa de amanet