Brexitul va afecta economia Germaniei "puternic și imediat" - federație germană

Brexitul va afecta economia Germaniei "puternic și imediat" - federație germană
scris 24 iun 2016

Votul pro-Brexit al britanicilor va afecta economia germană "puternic și imediat", potrivit Federației industriilor germane, care reprezintă unele dintre cele mai mari companii din Germania.

"Ne așteptăm la un declin semnificativ al relațiilor de afaceri cu Marea Britanie. Schimburile comerciale bilaterale vor avea, probabil, de suferit", a afirmat Markus Kerber, directorul federației, citat de MarketWatch

Subsidiarele britanice ale companiilor germane au circa 400.000 de angajați, care trec printr-o perioadă plină de incertitudini, adaugă Kerber.

Cel mai puternic impact este așteptat în industria auto, sectorul energetic, telecomunicații, industria metalurgică, retalil și sectorul sectorul serviciilor finnaciare.

Indicele Robor la 3 luni a urcat vineri cu 11%, după votul Brexit, ajungând la maximul ultimelor 5 luni CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni a urcat vineri cu 11%, după votul Brexit, ajungând la maximul ultimelor 5 luni

Săptămâna aceasta, și președintele Federației germane pentru Comerț En-Gros, Comerț Exterior și Servicii, a atras atenția că ieșirea Marii Britanii din UE va afecta exporturile Germaniei.

Marea Britanie este a patra mare piață externă a industriei germane, cu un volum al comerțului de 7,2 miliarde de euro în 2015.

51,9, % dintre britanicii prezenți la referendum au votat pentru desprinderea de UE, în pofida faptului că multe companii multinaționale au avertizat că își vor reduce investițiile în Marea Britanie în cazul unui Brexit.

Directorul general al Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, John Cryan a declarat că votul britanicilor în favoarea ieșirii din UE are implicații negative pentru toată lumea. Acțiunile băncii sunt în scădere cu 13,5% după ce au coborât cu până la 16% pe parcursul ședinței de tranzacționare.

Vicecancelarul și, totodată, ministrul Economiei german, Sigmar Gabriel, a scris, pe Twitter, după rezultatele referendumului, că "este o zi proastă pentru Europa".

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
referendum
marea britanie
vot
ue
germania
industrie
deutsche bank