Bursa americană urcă la noi maxime, pe fondul optimismului din jurul negocierilor SUA-China

Bursa americană urcă la noi maxime, pe fondul optimismului din jurul negocierilor SUA-China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 nov 2019

Principalii indici bursieri de la New York au atins noi maxime record luni, pe fondul unui sentiment de optimism, generat de progresul aparent în negocierile SUA-China pe tema tarifelor vamale și de o serie de anunțuri venite din sectorul fuziunilor și achizițiilor. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii sunt în continuare sensibili la titlurile din presă privind negocierile comerciale dintre SUA și China, cele mai recente comentarii pe temă venind din partea consilierului american în domeniul securității naționale, Robert O’Brien. Potrivit acestuia, semnarea unui acord între cele două țări este încă posibilă în acest an, în pofida obiecțiilor Washingtonului legate de o serie de decizii luate de autoritățile de la Beijing, inclusiv în ceea ce privește protestele din Hong Kong, scrie MarketWatch.

Totodată, China a anunțat, luni, că va întări legislația în domeniul proprietății intelectuale, ceea ce mărește șansele ca cele două mari puteri să ajungă la un acord.

ULTIMA ORĂ Deficitul bugetar de anul acesta va fi revizuit la peste 4% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Deficitul bugetar de anul acesta va fi revizuit la peste 4%

Indicii S&P 500 și Nasdaq Composite au urcat la noi niveluri maxime în prima parte a sesiunii bursiere de astăzi, iar Dow Jones Industrial Average se tranzacționează în jurul valorii de 28.000 de puncte, aproape de recordul istoric înregistrat în prima jumătate a lunii.

În jurul orei 20:00 (ora României), S&P 500 se aprecia cu 0,63%, indicele Nasdaq era în urcare cu 1,2%, iar Dow Jones cu 0,50%.

Acțiunile Charles Schwab s-au apreciat cu 1,6%, după ce brokerul american, printre cei mai mari din SUA, a anunțat că va prelua firma rivală TD Ameritrade, într-o tranzacție de 26 miliarde de dolari. Titlurile Ameritrade au câștigat 6,8% raportat la referința de vineri.

Prețul acțiunilor Tiffany’s a crescut cu 6,3%, în contextul în care producătorul de bijuterii a acceptat să fie preluat de grupul francez LVMH în schimbul a 16,2 miliarde de dolari. Acțiunile retailerului francez de bunuri de lux s-au apreciat cu 2,02% la Paris, până la 404,25 euro.

Indicele paneuropean Europe Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,02%, sprijinit de creșteri pe toate piețele majore: +0,63% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,96% pentru FTSE 100 la Londra și +0,54% pentru indicele CAC 40 de la Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa new york
bursa sua
actiuni americane
negocieri sua china
razboi comercial