Reacție modestă pe bursă după alegerile prezidențiale

Reacție modestă pe bursă după alegerile prezidențiale
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 nov 2019

În sesiune bursieră după turul 2 al scrutinului care l-a reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani pe președintele în exercițiu Klaus Iohannis, reacția investitorilor este nesemnificativă. Volumele sunt mici după primele 2 ore de tranzacționare, iar indicii principali câștigă o treime de procent, în linie cu zilele trendului ascendent pe care piața îl parcurge din primăvară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București confirmă o tendință a ultimilor ani de a deveni imună la știrile politice fără impact direct asupra legislației. La reluarea activității de tranzacționare după sfârșitul de săptămână electoral, mișcările din piață nu deviază deloc de la ce a fost o sesiune obișnuită în acest an.

Realegerea președintelui Klaus Iohannis pare a fi fost demult inclusă în prețuri, astfel încât rezultatul scrutinului prezidențial de duminică, în care a ieșit învinsă Viorica Dăncilă, candidata Partidului Social Democrat, formațiune politică ce în ultimii ani a promovat mai multe politici în linia suveranistă și populistă consolidată în Polonia și Ungaria, nu a determinat mișcări majore în piață. Reacția la cald a fost una modestă, cu volume foarte reduse și aprecieri moderate ale indicilor.

Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni CITEȘTE ȘI Fitch acordă BCR ratingul anticipat BBB+ pentru viitoarea emisiune de obligațiuni

La orele prânzului, după aproape 2 ore de tranzacționare, doar pe un singur emitent fusese depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei. Astfel, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) avansau cu 0,14% peste referință, până la prețul de 14,68 lei/acțiune, pe transferuri de 2,73 milioane lei. O dinamică apropiată, +0,20%, dar pe o activitate de aproape 4 ori mai restrânsă, au avut-o titlurile Băncii Transilvania (TLV), care se tranzacționau la prețul de 2,4750 lei/acțiune.

Dacă în ansamblu rulajul este abia în echivalentul a aproximativ 1,5 milioane euro, aprecierile sunt moderate, în linie cu ce înseamnă o zi medie bună în actualul trebd ascendent. Indicele BET Plus câștiga 0,33%, iar indicele reprezentativ BET urca cu 0,34%, fiind în aceeași etapă de tatonare în zona maximelor post-criză de 9.750 de puncte. Indicii sectoriali subperformează pieței, cu un avans de 0,21% pentru indicele financiar BET-FI și un impuls cu 0,19% peste referință pentru indicele energetic BET-NG. Ultimul este tras în jos și de declinul de 0,13% al titlurilor Romgaz Mediaș (SNG). Tendința negativă este ceva mai accentuată pe titlurile MedLife (M), care se coretau cu 2,08%, până la prețul de 33,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
romgaz
klaus iohannis
viorica dancila
psd