Casa Albă transmite că administrația Trump nu va uita de felul în care Turcia l-a tratat pe pastorul Andrew Brunson: Turcia și-a creat singură probleme financiare, nu sunt rezultatul acțiunilor SUA

Casa Albă transmite că administrația Trump nu va uita de felul în care Turcia l-a tratat pe pastorul Andrew Brunson: Turcia și-a creat singură probleme financiare, nu sunt rezultatul acțiunilor SUA
scris 16 aug 2018

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a avertizat miercuri că administrația Trump „nu va uita” felul în care guvernul turc l-a tratat pe pastorul american Andrew Brunson, declarând că Turcia și-a creat singură probleme financiare, scrie Politico.

„Credem că Turcia și mai ales președintele Erdogan au avut un tratament incorect față de pastorul Brunson, despre care știm că este o persoană bună și un creștin puternic, care nu a greșit cu nimic. Iar acest lucru nu îl vom uita”, a declarat Sanders.

Andrew Brunson a fost arestat în octombrie 2016 de către guvernul turc, el fiind acuzat că a ajutat o organizație teroristă și de spionaj. Un tribunal i-a respins miercuri apelul lui Brunson de a fi eliberat din arestul la domiciliu, scrie News.ro.

Eurobarometru: Românii - printre cei mai sedentari din Europa. Evită cluburile de fitness și își petrec timpul la computer sau TV CITEȘTE ȘI Eurobarometru: Românii - printre cei mai sedentari din Europa. Evită cluburile de fitness și își petrec timpul la computer sau TV

Sanders a adăugat că deși taxele privind oțelul și aluminiul nu sunt condiționate de eliberarea lui Brunson, sancțiunile recente „sunt specifice pentru pastorul Brunson și alte persoane care nu sunt tratate corect”.

Ea a precizat că sectorul financiar al Turciei este monitorizat de Casa Albă.

Sanders a exclus ideea că politicile SUA față de Turcia sunt de vină pentru problemele financiare ale statului turc.

„Turcia și-a creat singură problemele economice, ele fac parte dintr-o tendință pe termen lung și nu sunt rezultatul acțiunilor SUA”, a declarat Sanders.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
turcia
andrew brunson