Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri 35 de miliarde de dolari din cauza crizei politice din jurul lui Trump
scris 18 mai 2017

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut miercuri, la burse, 35 de miliarde de dolari, din cauza controverselor politice legate de președintele american Donald Trump, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Bill Gates, cel mai bogat om din lume, cu o avere de 86,8 miliarde de dolari, a pierdut 1 miliard de dolari din cauza unui declin de 2,8% al acțiunilor Microsoft, cel mai amplu din aproape un an.

Co-fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, care s-a apropiat la mai puțin de 4 miliarde de dolari de averea lui Gates, a coborât pe poziția a treia, după ce a pierdut 1,7 miliarde de dolari din cauza scăderii cotației acțiunilor retailerului online cu 2,2%.

Magnatul spaniol Amancio Ortega a pierdut 355 de milioane de dolari, încheind ziua de miercuri pe poziția secundă în topul miliardarilor, cu 83,2 miliarde de dolari.

Indicii bursieri au scăzut miercuri, la nivel mondial, din cauza turbulențelor politice legate de Casa Albă, în cetrul atenției fiind legăturile președintelui Donald Trump cu Rusia și concedierea directorului FBI, James Comey.

Acțiunile de pe Wall Street au înregistrat cea mai mare scădere după luna septembrie, în frunte cu indicele Nasdaq, care a pierdut 2,6%.

Carpatica Asig se luptă în instanță pentru a rămâne cu autorizație și a evita falimentul CITEȘTE ȘI Carpatica Asig se luptă în instanță pentru a rămâne cu autorizație și a evita falimentul

Indicele global MSCI a coborât cu 1,2%, cele mai slabe performanțe fiind ale titlurilor bancare.

Cel mai afectat a fost fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a cărui avere a scăzut cu 2 miliarde de dolari, în urma declinului acțiunilor cu 3,3%.

Zuckerberg este al cincilea cel mai bogat om din lume, cu 62,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg.

Trump, primul miliardar care a ajuns președintele SUA, are o avere netă de 3 miliarde de dolari și nu figurează în indicele Bloomberg, în care sunt incluși 500 de miliardari. Aceștia au o avere netă cumulată de 4.900 de miliarde de dolari, care în 2017 a crescut cu 455 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
cei mai bogati oameni din lume
trump
bursa