China a permis deprecierea yuanului dincolo de 7 unități pentru un dolar, pentru prima oară în peste zece ani

China a permis deprecierea yuanului dincolo de 7 unități pentru un dolar, pentru prima oară în peste zece ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2019

China a permis luni deprecierea yuanului dincolo de pragul de 7 unități pentru un dolar, pentru prima oară în peste 10 ani, semn că Beijingul ar putea tolera deprecierea în continuare a monedei, în contextul escaladării conflictului comercial cu Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declinul puternic, cu 1,4% al yuanului, a avut loc după ce Banca Populară a Chinei (PBOC) a stabilit un curs mediu al intervalului de fluctuație la 6,9225 unități pentru un dolar, cel mai redus nivel atins din decembrie 2018, scrie News.ro.

Filmul de acțiune „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american CITEȘTE ȘI Filmul de acțiune „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

”Cursul de astăzi a fost ultima linie trasată pe nisip”, a spus Ken Cheung, analist senior la Mizuho Bank în Hong Kong.

“ PBOC a dat undă verde pentru deprecierea yuanului”, a apreciat acesta.

Scăderea yuanului survine la câteva zile după ce președintele Donald Trump a șocat piețele financiare cu anunțul referitor la impunerea unor tarife de 10% pentru restul de importuri din China, de 300 de miliarde de dolari, începând cu 1 septembrie, întrerupând brusc armistițiul din ultima lună.

Tranzacțiile de luni au început la nivelul de 6,9999 yuani pentru un dolar, dar ulterior yuanul s-a depreciat la 7,0266 unități pentru un dolar. Cotația a scăzut luni cu până la 1,4%. De asemenea, este prima oară din 9 mai 2008 când yuanul a trecut de pragul de 7 unități pentru un dolar.

viewscnt
Afla mai multe despre
yuan
china
dolar