Congresul SUA a cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la Donald Trump

Congresul SUA a cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2019

Două dintre cele mai puternice comisii parlamentare americane, aflate din ianuarie în mâinile democraților, au cerut de la Deutsche Bank informații cu privire la relațiile sale de afaceri cu președintele Donald Trump, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Banca a primit o cerere de la Comisia pentru servicii financiare și de la Comisia pentru informații", a declarat o purtătoare de cuvânt a societății. Ea a refuzat să spună dacă este vorba de o cerere cu caracter constrângător, căreia Deutsche Bank trebuie să i se supună sub amenințarea unor sancțiuni. Ea a menționat că Deutsche Bank "va furniza informațiile necesare tuturor anchetelor autorizate corespunzător", scrie Agerpres.

Instituția germană susține că desfășoară în prezent un "dialog fructuos cu cele două comisii, pentru a determina cel mai bun mijloc de a le ajuta în funcțiile lor de supraveghere oficială" .

Universități americane de top renunță la echipamentele Huawei, la presiunile lui Trump CITEȘTE ȘI Universități americane de top renunță la echipamentele Huawei, la presiunile lui Trump

Deutsche Bank a fost una dintre puținele bănci care a continuat să împrumute bani grupului lui Trump după ce în anii 90 mai multe cazinouri ale acestuia au declarat faliment, ajungând la creanțe evaluate astăzi la 330 de milioane de dolari.

În mai 2017, parlamentari democrați au cerut companiei germane să le ofere documente asupra legăturilor sale financiare cu familia Trump, pentru a vedea inclusiv dacă exista vreo legătură cu Rusia, însă instituția a refuzat, afirmând că este ilegal să divulge asemenea informații.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
deutsche bank