Consultanții băncii Monte dei Paschi discută următorii pași ai planului de salvare a băncii

Consultanții băncii Monte dei Paschi discută următorii pași ai planului de salvare a băncii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2016

Băncile de investiții care acordă consultanță băncii italiene Banca Monte dei Paschi di Siena discută luni următorii pași ai planului de salvare a acesteia, după respingerea prin referendum a reformelor constituționale propuse de premierul Matteo Renzi, care și-a dat demisia, a declarat o persoană apropiată situației, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Instabilitatea politică provoacă îngrijorare privind șansele de succes ale planului Monte dei Paschi de majorare a capitalului cu 5 miliarde de euro, scrie News.ro.

Bănci de investiți, în frunte cu JP Morgan și Mediobanca, sunt în contact cu posibili investitori, pentru a afla intențiile acestora.

Planul de majorare a capitalului include un schimb de obligațiuni cu acțiuni, o investiție mare din partea unuia sau mai multor investitori și vânzare de acțiuni.

Dacă planul nu va reuși, este probabil ca banca să fie naționalizată.

EXCLUSIV Petrolul Ploiești, în faliment, a vândut 11 mașini, dar n-a plătit niciun leu creditorilor. Cât au de încasat Contra, Teixeira și Mutu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Petrolul Ploiești, în faliment, a vândut 11 mașini, dar n-a plătit niciun leu creditorilor. Cât au de încasat Contra, Teixeira și Mutu

Monte dei Paschi di Siena a reușit să obțină circa 1 miliard de euro prin conversia unor datoriilor în acțiuni, care s-a încheiat vineri.

În cadrul acestui schimb, deținătorii de obligațiuni au putut să le schimbe cu acțiunii emise de instituția financiară.

Testele de stres publicate în iulie de Banca Centrală Europeană (BCE) au arătat că Monte dei Paschi este cea mai vulnerabilă bancă din Europa și are nevoie de majorarea capitalului pentru a putea funcționa în continuare.

Monte dei Paschi este a treia mare bancă din Italia și cea mai veche instituție financiară din lume aflată în activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi