Coronavirus: Angajații BCE vor lucra de acasă

Coronavirus: Angajații BCE vor lucra de acasă
scris 9 mar 2020

Banca Centrală Europeană a cerut majorității celor 3.700 de angajați ai săi de la Frankfurt să efectueze luni o zi de telemuncă, pentru ca instituția să poată să își testeze capacitatea de reacție în cazul agravării crizei legate de epidemia de coronavirus, a declarat duminică un purtător de cuvânt al instituției financiare, transmite Reuters.

De asemenea, BCE a anulat majoritatea evenimentelor publice prevăzute pentru luna viitoare. Cu toate acestea, reuniunea de politică monetară, programată pentru ziua de joi, precum și conferința de presă de după reuniune vor avea loc, scrie Agerpres.

CONFIRMARE: Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), vine la bursă. Primul business e-commerce care listează la BVB obligațiuni în euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), vine la bursă. Primul business e-commerce care listează la BVB obligațiuni în euro

"BCE a pus la punct măsuri în cazul în care va fi nevoie ca o mare parte din personalul său să lucreze de la distanță iar ziua de 9 martie va fi un test atât pentru infrastructuri cât și pentru personal", a declarat purtătorul de cuvânt.

Ca urmare a acestei decizii, sediul de la Frankfurt al BCE, o clădire modernă de birouri care găzduiește aproximativ 3.000 de persoane, precum și clădirea organismului de supervizare a băncilor europene din centrul capitalei financiare a Germaniei ar urma să fie goale luni.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bce
coronavirus