Credit Europe Bank a luat un credit de 40 milioane euro de la BERD pentru IMM-uri

Credit Europe Bank a luat un credit de 40 milioane euro de la BERD pentru IMM-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2016

Credit Europe Bank, controlată de grupul financiar turcesc FIBA, a obținut o finanțare de 40 de milioane euro, în trei tranșe, de la Banca Europeană pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BERD), pentru acordarea de credite întreprinderilor micro, mici și mijlocii (IMMM), potrivit unui comunicat publicat marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Patronii de IMM-uri din România se plâng de accesul greoi la finanțare, în condițiile în care băncile cer, la acordarea unui credit, rezultate anterioare solide pentru o perioadă de mai mulți ani.

Acest acord va ajuta Credit Europe Bank să-și consolideze poziția în acest sector, potrivit reprezentanților instituției de credit, scrie News.ro.

BERD este unul dintre cei mai importanți investitori instituționali din România. Până în prezent, banca a investit 7,3 miliarde euro în peste 380 proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanțare.

Indicele Robor la 3 luni, de care depind dobânzile la creditele în lei, a urcat la un nivel maxim al ultimelor patru luni CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni, de care depind dobânzile la creditele în lei, a urcat la un nivel maxim al ultimelor patru luni

Credit Europe Bank avea la finalul anului trecut active de 4,5 miliarde lei și o cotă de piață de 1,2%, fiind pe poziția a 16-a în topul băncilor din România, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR).

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe bank
berd
imm