EximBank, bancă de stat care ar trebui să finanțeze exportatorii, împrumută 88 milioane lei Sectorului 4 al Capitalei

EximBank, bancă de stat care ar trebui să finanțeze exportatorii, împrumută 88 milioane lei Sectorului 4 al Capitalei
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2016

Banca EximBank va acorda un împrumut de 88,33 milioane de lei Sectorului 4 al Capitalei, pentru refinanțarea unor credite de 183,4 milioane de lei, se arată într-un comunicat transmis marți de bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

EximBank și Sectorul 4 al Municipiului București au semnat un acord de finanțare în valoare de 88,3 milioane de lei, după ce banca a fost desemnată câștigătoare pentru acest lot, în cadrul licitației organizată recent de autoritatea publică locală, scrie News.ro.

„Avem istoricul unor bune colaborări cu autoritățile publice locale și ne dorim să creștem expunerea pe acest segment, să avem o implicare proactivă în proiectele de dezvoltare locală și regională, mai ales că, avem capacitatea de a propune produse și servicii special structurate, cu ajutorul cărora proiectele administrațiilor locale pot deveni realizabile”, a declarat președintele executiv al EximBank, Traian Halalai.

EximBank este o bancă de stat de talie mică în sectorul bancar românesc, cu active de 3,8 miliarde lei la finalul anului trecut și o cotă de piață de 1%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Recent, BNR a sancționat cu avertisment scris un director din cadrul EximBank pentru că nu a respectat legislația privind cerințele de capital ale instituțiilor de credit, în condițiile în care inspectorii băncii centrale au descoperit că 76 de garanții, în valoare de 171 milioane lei (38 milioane euro), nu au fost reevaluate în termenul stabilit, de un an.

Brokeri: Firmele de asigurări au deja pierderi după prima lună de la înghețarea tarifelor RCA CITEȘTE ȘI Brokeri: Firmele de asigurări au deja pierderi după prima lună de la înghețarea tarifelor RCA

Sancțiunea împotriva unei "persoane fizice din cadrul Eximbank" a fost dispusă în 14 octombrie prin ordinul 117 al prin-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, care are printre principalele atribuții supravegherea sistemului bancar din România.

Teoretic, Eximbank are ca principal rol finanțarea exportatorilor sau a companiilor româmnești care vor să se extindă pe alte piețe și nu acordarea de împrumuturi către autorități. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank