Credit Suisse va fi supravegheată de un monitor independent, pentru că nu a combătut corupția

Credit Suisse va fi supravegheată de un monitor independent, pentru că nu a combătut corupția
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2018

Credit Suisse va fi supravegheată de un monitor independent numit de autoritatea de reglementare a sectorului financiar, pentru că nu și-a îndeplinit datoria de a combate corupția în relațiile sale cu asociația de fotbal FIFA și companii petroliere de stat din Venezuela și Brazilia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea de reglementare FINMA a mai stabilit, separat, că Credit Suisse nu și-a respectat obligația de a combate spălarea de bani în relațiile semnificative de afaceri cu o persoană expusă politic”, se arată într-un comunicat al FINMA, scrie News.ro.

În loc să penalizeze un director care a încălcat în mod repetat reglementările referitoare la complianță, de-a lungul anilor, Credit Suisse l-a recompensat cu beneficii mari și aprecieri, potrivit FINMA.

Sorin Mititelu, Optimus Fintech: Băncile sunt sub concurența companiilor fintech inclusiv pe partea de creditare retail. Dacă nu ești bancă suficient de mare, mai bine te transformi în IFN CITEȘTE ȘI Sorin Mititelu, Optimus Fintech: Băncile sunt sub concurența companiilor fintech inclusiv pe partea de creditare retail. Dacă nu ești bancă suficient de mare, mai bine te transformi în IFN

Autoritatea de reglementare a impus măsuri de îmbunătățire a proceselor de combatere a spălării banilor.

FINMA a mai anunțat că va numi un monitor independent, pentru a se asigura că Credit Suisse își respectă obligațiile și pentru a preveni o repetare a incindentelor investigate, care includ FIFA, compania braziliană Petrobras și compania venezueleană Petróleos de Venezuela (PDVSA).

”Neregulile identificate au apărut în mod repetat de-a lungul mai multor ani, mai ales înainte de 2014. Un număr peste medie de nereguli au fost descoperite în relațiile de afaceri ale fostei filiale Clariden Leu”, a arătat FINMA.

Banca din Zurich a anunțat că investigațiile efectuate de FINMA au arătat ”vulnerabilități moștenite”, adăugând că a acționat deja pentru îmbunătățirea complianței.

Credit Suisse a precizat că nu a fost amendată.

”Implementarea unei culturi de îmbunătățire a complianței la Credit Suisse este cea mai mare prioritate pentru noi și luăm în serios responsabilitatea noastră individuală și colectivă”, potrivit băncii.

Credit Suisse a adăugat că va continua să colaboreze îndeaproape cu FINMA pentru finalizarea schimbărilor care sunt în curs și implementarea unor măsuri suplimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
coruptie