Tranzacție: Geely Group devine acționar majoritar al Saxo Bank, în companie intră și Sampo. Compania are un nou președinte

Tranzacție: Geely Group devine acționar majoritar al Saxo Bank, în companie intră și Sampo. Compania are un nou președinte
scris 17 sep 2018

Geely Holding, grup din industria autovehiculelor, și Sampo Group, grup financiar nordic din domeniul asigurărilor de proprietate și de accident și din cel al asigurărilor de viață, au toate avizele pentru a achiziționa acțiuni la Saxo Bank, companie de tranzacționare multi-active din domeniul financiar-tehnologie, tranzacția fiind finalizată, iar Geely devenind acționar majoritar.

Daniel Donghui Li, CFO și vicepreședintele executiv al Geely Holding Group, a devenit președintele Saxo Bank.

Ca efect al tranzacției, TPG Capital, Lars Seier Christensen și SinarMas își vând acțiunile deținute la Saxo Bank, de 29,26%, 25,71% și, respectiv,, 9,9%. O serie de acționari minoritari au fost, de asemenea, de acord să-și vândă acțiunile către Geely Holding Group și Sampo, rezultând pachete de 52% și, respectiv, 19,9%.

Cota de 25,71% din acțiunile Băncii a fondatorului și CEO-ului Kim Fournais rămâne neschimbată.

Tranzacția aduce Saxo Bank la valoarea de 1,325 miliarde de euro.

În octombrie 2017, acționarii Saxo Bank Group au anunțat o ofertă primită de la Geely Financials Denmark A/S, o filială a Geely Holding Group, pentru achiziționarea pachetului majoritar al Saxo Bank. În același timp, Sampo, un grup nordic, specializat în furnizarea de servicii financiare, a înaintat o ofertă pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni de 19,9% la Saxo.

Banca Transilvania prezintă proiectul de fuziune și anunță când va dispărea efectiv Bancpost CITEȘTE ȘI Banca Transilvania prezintă proiectul de fuziune și anunță când va dispărea efectiv Bancpost

Fondată în 1992, având sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are circa 1.500 de angajați în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai și Tokio.

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup global din industria autovehiculelor, cu operațiuni ce se extind de la lanțul valoric în automobile, la cercetare, dezvoltare și design la producție, vânzări și service. Grupul cuprinde trei companii: Geely Auto Group, Volvo Car Group și Geely Commercial Vehicles Company. Mărcile includ Geely Auto, LYNK & CO, Volvo Car, Polestar, London Taxi Company, Yuan Cheng Auto, PROTON (49,9%) și Lotus Group (51%).

Sampo Group este un grup financiar nordic ce operează în domeniul asigurărilor de proprietate și de accident și în cel al asigurărilor de viață. Compania mamă Sampo plc este listată la Nasdaq Helsinki cu un capital de piață de 25 miliarde EUR. Filiala Sampo If P&C Insurance este cel mai mare asigurator de proprietate și de accidente din regiunea nordică, cu peste 3,7 milioane clienți în țările nordice și baltice. Mandatum Life este o companie de servicii financiare ce furnizează servicii de administrare a averilor, de remunerare și asigurări de risc personal către clienți privați și instituționali din Finlanda și țările baltice. Sampo plc este, de asemenea, cel mai mare acționar la Nordea Bank și Topdanmark, care sunt companiile asociate ale Sampo.

viewscnt
Afla mai multe despre
saxo bank
geely group
sampo plc