Creștere explozivă a profitului net la 9 luni al Antibiotice Iași

Creștere explozivă a profitului net la 9 luni al Antibiotice Iași
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2023

Compania Antibiotice, care la sfârșitul anului trecut a inaugurat o fabrică, investiție de 20 milioane, raportează pentru prime 3 trimestre o majorare cu 23% a cifrei de afaceri nete obținută la export și a profitabilității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, Philip Morris România, UniCredit Bank - DETALII AICI

Antibiotice Iași (ATB) a realizat în primele 9 luni ale lui 2023 venituri din contractele cu clienții de 463,43 milioane lei, în creștere cu 27,85% față de cele de 362,57 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Compania dă detalii și asupra structurii pe clase terapeutice a acestor vânzări.

În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime au urcat cu 21,59%, la 153,57 milioane lei, de la 126,30 milioane lei, iar cheltuielile cu remunerarea angajaților s-au mărit cu 17,45%, la 102,95 milioane lei, de la 87,65 milioane lei.

Profitul Oil Terminal a scăzut. Majorarea cheltuielilor a bătut avansul veniturilor, datorat inclusiv războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI Profitul Oil Terminal a scăzut. Majorarea cheltuielilor a bătut avansul veniturilor, datorat inclusiv războiului din Ucraina

Astfel, compania afișează un rezultat total global de 76,73 milioane lei, de 2 ori și jumătate de ori mai mare decât cel de 29,49 milioane lei obținut în primele 3 trimestre din 2022.

La data de 30 septembrie, activele totale ale Antibiotice se ridicau la 969,02 milioane lei, fiind cu 11,62% mai mari decât cele de 868,11 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au crescut cu 1115%, la 241,10 milioane lei, de la 216,90 milioane lei.

Antibiotice Iași, companie deținută în proporție de 53,02% de Ministerul Sănătății, este listată la cota Bursei de Valori București și alt acționar semnificativ este Infinity Capital Investments (SIF5), cu o participație suplimentată recent la 29,41% din titluri. La ultima cotație de închidere, de 1,2300 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății este de 825,74 milioane lei (166,90 milioane euro).

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa
infinity capital investments