Creșteri pe bursa americană, în așteptarea unor noi măsuri de stimulare. S&P 500, aproape de maximul istoric

Creșteri pe bursa americană, în așteptarea unor noi măsuri de stimulare. S&P 500, aproape de maximul istoric
scris 11 aug 2020

Indicii bursieri americani se tranzacționează în creștere în prima parte a tranzacțiilor de marți, pe fondul reluării discuțiilor pentru noi măsuri de stimulare în SUA, S&P 500 fiind aproape de maximul istoric.

S&P 500 este în creștere cu circa 0,4%, la 3.372,64 puncte, doar ușor sub maximul istoric de 3386,2 puncte atins în februare.

Dow Jones Industrial Average este, la rândul său, în urcare cu circa 0,9%.

Rusia a numit noul vaccin anti-coronavirus \'\'Sputnik V\'\', reamintind de războiul rece CITEȘTE ȘI Rusia a numit noul vaccin anti-coronavirus ''Sputnik V'', reamintind de războiul rece

Investitorii mizează pe faptul că oficialii republicani și democrați de la Casa Albă vor ajunge la un consens pentru un nou pachet de măsuri de sprijin destinat celor afectați de pandemia de Covid-19, notează Reuters.

Și acțiunile europene s-au apreciat puternic astăzi, până la maximul ultimelor peste trei săptămâni, susținute de avansul companiilor din turism și sectorul auto, pe fondul așteptărilor legate de revenirea economiilor din criza provocată de noul coronavirus și al datelor încurajatoare privind vânzările de mașini în China.

Indicele MSCI World, care reflectă evoluția acțiunilor pe 23 de piețe dezvoltate, a urcat marți la maximul ultimelor cinci luni și jumătate, în timp ce MSCI All-Country World Index, care include și 24 de piețe emergente, se apropie de maximul aceleiași perioade.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
dow jones
bursa
wall street