Acțiunile europene, la maximul ultimelor 3 săptămâni. Datele peste așteptări privind economiile și speranțele pentru un vaccin Covid-19 alimentează optimismul în pofida deteriorării relațiilor SUA-China

Acțiunile europene, la maximul ultimelor 3 săptămâni. Datele peste așteptări privind economiile și speranțele pentru un vaccin Covid-19 alimentează optimismul în pofida deteriorării relațiilor SUA-China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 aug 2020

Acțiunile europene s-au apreciat puternic în prima parte a tranzacțiilor de marți și au urcat la maximul ultimelor peste trei săptămâni, susținute de avansul companiilor din turism și sectorul auto, pe fondul așteptărilor legate de revenirea economiilor din criza provocată de noul coronavirus și al datelor încurajatoare privind vânzările de mașini în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a avansat pentru a treia sesiune consecutivă și a atins un maxim intraday de 372,54 puncte, cel mai ridicat nivel începând cu 16 iulie.

În jurul orei 13:00 (ora României), Stoxx 600 se aprecia cu 2,15% față de referința de la închiderea tranzacțiilor luni, cu creșteri pe toate bursele majore: +2,35% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +2,78% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +2,74% pentru CAC 40 de la Paris și +3% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

Piața de acțiuni câștigă jumătate de procent, însă pe volume foarte mici, într-o zi bursieră dominată de segmentul titlurilor de stat CITEȘTE ȘI Piața de acțiuni câștigă jumătate de procent, însă pe volume foarte mici, într-o zi bursieră dominată de segmentul titlurilor de stat

La București, indicele compozit BETPlus era în urcare cu 0,94%, în timp ce referința BET se aprecia cu 0,95%.

Datele peste așteptări privind evoluția principalelor economii europene, alături de speranțele legate de anunțarea unor noi măsuri de stimulare și de dezvoltarea unui potențial vaccin pentru Covid-19 alimentează optimismul investitorilor și cererea pentru active riscante, în pofida deteriorării relațiilor SUA-China.

“Observăm o accelerare decentă pe partea de creștere economică, iar câștigurile pentru unele dintre sectoarele ciclice au fost mai bune decât se estima”, spune Paul Danis, analist la firma britanică de administrare a activelor Brewin Dolphin, citat de Reuters.

Indicele sectorului auto european s-a apreciat cu 4,2% în prima jumătate a tranzacțiilor, pe fondul statisticilor pozitive venite din China. Cea mai mare piață auto a lumii a continuat să își revină în iulie, cu un avans de 16,4%, extinzând la patru luni perioda de creșteri neîntrerupte.

Acțiunile Renault consemnau un câștig de 4,8% la ora menționată, titlurile BMW se apreciau cu 5,38%, iar acțiunile Daimler, cu 3,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
cresteri burse