Creșteri semnificative pe bursele americane. Optimism privind rezultatele financiare

Creșteri semnificative pe bursele americane. Optimism privind rezultatele financiare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 oct 2023
Acțiunile americane au crescut luni, în contextul în care investitorii sunt optimiști cu privire la revenirea economiei americane și la rezultatele financiare care urmează să fie publicate în această săptămână și nu numai.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Toți indicii importanți au închis pe verde în timpul sesiunii principale de tranzacționare de luni. Deși randamentele titlurilor de Trezorerie au urcat, ceea ce, de obicei, trage în jos titlurile de capital, de această dată acțiunile au înregistrat câștiguri.
Ministerul Finanțelor - S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor - S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Indicele reprezentativ S&P 500 a crescut luni cu peste 1%, închizând la 4.373,63 puncte.

Ceilalți indici majori din SUA au avut o evoluție la fel de bună, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a crescut cu 0,93%, închizând la 33.984,54 puncte. Indicele Nasdaq Composite a câștigat, de asemenea, 1,2% și a închis la 13.567,98 puncte.
 
"Dacă economia va reaccelera, ceea ce se întâmplă, și dacă creșterea profiturilor va reaccelera, ceea ce se întâmplă, atunci firmele cu capitalizări mici ar trebui să fie în fruntea creșterilor", a declarat Richard Bernstein, CEO al Richard Bernstein Advisors, pentru CNBC. 
 
Netflix, Tesla și alte companii importante vor raporta rezultatele trimestriale săptămâna aceasta.
 
Piețele au trecut peste turbulențele de săptămâna trecută, declanșate de ultima escaladare a conflictului dintre Israel și Hamas, deși tensiunile din jurul Orientului Mijlociu rămân prezente.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
rezultate financiare