Criptomonede de 60 milioane dolari au fost furate de pe platforma Zaif, printre cele mai mari din Japonia

Criptomonede de 60 milioane dolari au fost furate de pe platforma Zaif, printre cele mai mari din Japonia
scris 21 sep 2018

Platforma de tranzacționare pentru monede virtuale Zaif, printre cele mai mari din Japonia, a fost ținta unui atac cibernetic, hackerii furând criptomonede în valoare de aproximativ 60 milioane de dolari, a anunțat, joi, Tech Bureau, operatorul platformei.

Într-un interval de două ore, pe 14 septembrie, autorii atacului au transferat monede Bitcoin, Monacoin (prima criptomonedă japoneză, lansată în 2013 – n.r.) și Bitcoin Cash în valoare de 6,7 miliarde de yeni (59,76 milioane dolari) din portofelul digital al Zaif, potrivit Tech Bureau.

Aproximativ 2,2 miliarde de yeni în monede virtuale aparțineau Zaif, diferența până la 6,7 miliarde de yeni reprezentând criptomonede aflate în conturile clienților.

Furturile de criptomonede au crescut accelerat CITEȘTE ȘI Furturile de criptomonede au crescut accelerat

Operatorul Zaif a descoperit furtul pe 17 septembrie, în urma unei defecțiuni la server, iar pe 18 septembrie a notificat autoritățile, a arătat compania într-un comunicat preluat de Reuters.

În urma furtului, Tech Bureau a încheiat un acord cu compania japoneză Fisco pentru vânzarea pachetului majoritar din acțiunile proprii în schimbul a 5 miliarde de yeni (44,6 milioane dolari), bani ce vor fi folosiți pentru a înlocui criptomonedele furate din conturile clienților.

Acesta este al doilea furt major de monede virtuale de pe o platformă de schimb japoneză din acest an. În ianuarie, platforma Coincheck a fost victima celui mai mare furt de criptomonede de până acum, hackerii transferând din portofelul digital al companiei 523 milioane de monede virtuale NEM (XEM) în valoare de 58 miliarde yeni (peste 534 milioane dolari).

Atacul asupra Coincheck a afectat 260.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
zaif
tech bureau
criptomonede
furt
atac cibernetic
bitcoin
manacoin