Cuba începe să-și ia rămas bun de la numerar

Cuba începe să-și ia rămas bun de la numerar
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2023

În Cuba au intrat în vigoare noi reguli care restricționează utilizarea numerarului. De exemplu, companiilor li se interzice să folosească bancomate, iar plățile în numerar în relațiile contractuale au o limită maximă de 1.500 de pesos cubanezi (57 de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Banca centrală de stat a țării a apărat decizia guvernului de a ”promova activitatea bancară” pe insulă, chiar dacă a avertizat că numerarul ”nu va înceta să existe”, încurajând în același timp utilizarea plăților electronice, arată Rador.

FOTO Conacul Angelescu, construit cu elemente Art Deco în perioada interbelică, se vinde cu 300.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Conacul Angelescu, construit cu elemente Art Deco în perioada interbelică, se vinde cu 300.000 de euro

Unul dintre motivele măsurii ar fi ”costurile ridicate asociate emiterii, transportului, procesării și depozitării bacnotelor, precum și cererea în creștere a numărului de bancomate pentru retragerea banilor”, spun autoritățile. Se pare însă că la baza acestor măsuri s-ar afla o îngrijorare tot mai mare față de inflația galopantă și proliferarea firmelor neînregistrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
cuba
bani