Declin pe Wall Street din cauza îngrijorărilor din sectorul de retail

Declin pe Wall Street din cauza îngrijorărilor din sectorul de retail

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 mai 2023
Dow Jones și S&P 500 au scăzut marți, după ce o prognoză pesimistă din partea Home Depot și datele privind vânzările cu amănuntul din aprilie au subliniat presiunea pe care consumatorii o simt din cauza creșterii prețurilor și a ratelor dobânzilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Departamentul pentru Comerț al SUA a raportat că vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,4% în aprilie, ritmul de creștere fiind la jumătate față de o creștere așteptată de 0,8%. 

Promateris, unde fondatorii Dedeman dețin aproape un sfert din acțiuni, începe anul cu o pierdere de aproape 1 milion de lei. Compania își propune să intre pe piețe noi din regiune CITEȘTE ȘI Promateris, unde fondatorii Dedeman dețin aproape un sfert din acțiuni, începe anul cu o pierdere de aproape 1 milion de lei. Compania își propune să intre pe piețe noi din regiune

"Datele privind vânzările cu amănuntul au fost pozitive timp de mai multe luni, dar sunt încă slabe", a declarat Jamie Cox, managing partner la Harris Financial Group, citat de Reuters.

Acțiunile Home Depot au închis în scădere cu 2,15%. Cel mai mare retailer de amenajare a locuințelor din lume a publicat raportul privind rezultatele pentru primul trimestru din 2023 și perspectiva actualizată pentru întregul an. Datele nu au fost primite bine de investitori, așa că acțiunile Home Depot au scăzut cu până la 4% la începutul tranzacțiilor de marți, temperându-și ulterior declinul.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua