Deutsche Bank plătește penalizări de 625 de milioane dolari în SUA și Marea Britanie, pentru spălare de bani rusești

Deutsche Bank plătește penalizări de 625 de milioane dolari în SUA și Marea Britanie, pentru spălare de bani rusești
scris 31 ian 2017

Deutsche Bank va plăti amenzi cumulate în valoare de 625 de milioane de dolari în Statele Unite și Marea Britanie, pentru activități de spălare de bani efectuate pentru clienți din Rusia, transmite Reuters.

În SUA, Deutsche Bank a acceptat plata a 425 de milioane de dolari autorității de reglementare a sectorului financiar din New York, pentru un program prin care a transferat 10 miliarde de dolari din Rusia în perioada 2011-2015, scrie News.ro.

În Marea Britanie, Autoritatea pentru Conduită Financiară este pe cale să penalizeze Deutsche Bank cu aproximativ 200 de milioane de dolari pentru tranzacții suspecte, a declarat o persoană apropiată situației.

Tranzacțiile au constat în cumpărarea de către clienți de acțiuni la Moscova, în ruble, acestea fiind vândute la scurt timp prin intermediul sucursalei băncii din Londra, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Servicii Financiare din New York.

Instituția a constatat că banca a făcut afaceri într-o manieră nesigură, încălcând legislația bancară a statului New York.

SONDAJ Aproape jumătate dintre români nu au niciun fel de economii CITEȘTE ȘI SONDAJ Aproape jumătate dintre români nu au niciun fel de economii

Tranzacțiile păreau legale și cu scop economic, dar controlul deficitar împotriva spălării banilor și politicile bazate pe cunoașterea clientului nu au detectat programul timp de ani de zile, a declarat directorul Mario Vullo, din autoritatea de reglementare americană.

Deutsche Bank a explicat că nu a fost capabilă să identifice scopul real al tranzacțiilor.

Un purtător de cuvânt al Autorității pentru Conduită Financiară din Marea Britanie a refuzat să comenteze, iar o sursă din cadrul instituției a spus că termenii acordului cu banca germană nu sunt publici.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
spalare de bani