Warren Buffett a cumpărat acțiuni de 12 miliarde de dolari după alegerile din SUA

Warren Buffett a cumpărat acțiuni de 12 miliarde de dolari după alegerile din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2017

Miliardarul Warren Buffett a cumpărat acțiuni în valoare de 12 miliarde de dolari după alegerile prezidențiale americane din 8 noiembrie, prin intermediul companiei sale Berkshire Hathaway, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“După alegeri am cumpărat acțiuni comune de 12 miliarde de dolari”, a spus Buffett într-un interviu acordat jurnalistului american Charlie Rose, fără să menționeze companiile în care a investit.

Achizițiile de o asemenea anvergură reprezintă o intensificare majoră a activităților pentru Berkshire, scrie News.ro.

În primele nouă luni ale anului 2016, Berkshire a cumpărat acțiuni în valoare de 5,2 miliarde de dolari și a vândut titluri de aproximativ 20 de miliarde de dolari, potrivit datelor depuse de compania la autoritățile de reglementare În 2015, Berkshire a cumpărat acțiuni de aproximativ 10 miliarde de dolari.

Acțiunile la nivel mondial au crescut după alegerea lui Donald Trump ca președinte, în noiembrie 2016, investitorii anticipând că politicile acestuia vor stimula economia.

Încrederea a mai scăzut luni, după tensiunile provocate de ordinul de limitare a imigrației, care a provocat îngrijorarera că administrația va continua cu politici izolaționiste care vor eclipsa agenda pro-creștere.

Facebook lansează Delegated Recovery, serviciul prin care vrea să preia rolul email-ului în profilul online al utilizatorilor CITEȘTE ȘI Facebook lansează Delegated Recovery, serviciul prin care vrea să preia rolul email-ului în profilul online al utilizatorilor

Buffett s-a declarat sceptic în timpul interviului că economia americană va crește cu un ritm anual de 4%, așa cum dorește Trump.

Buffett a susținut-o pe Hillary Clinton în cursa prezidențială. El a susținut însă de mult timp că are încredere în perspectivele pe termen lung ale economiei americane, indiferent cine va câștiga alegerile.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
actiuni
berkshire hathaway