Deutsche Bank va plăti peste 87 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații privind încălcarea legii anti-mită și a celei privind tranzacțiile cu mărfuri din SUA

Deutsche Bank va plăti peste 87 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații privind încălcarea legii anti-mită și a celei privind tranzacțiile cu mărfuri din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2021

Deutsche Bank va plăti peste 87 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigații privind încălcarea legii anti-mită și a celei privind tranzacțiile cu mărfuri din SUA, au anunțat vineri procurori americani, aceasta fiind cea mai recentă lovitură primită de banca germană, care încearcă să își refacă imaginea afectată de o serie de scandaluri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare bancă din Germania a fost de acord cu plata ca parte a unui acord cu Departamentul de Justiție (DOJ) al SUA, anunțat, vineri, de o curte federală din Brooklyn, scrie News.ro.

Deutsche Bank rezolvă, de asemenea, acuzațiile civile aferente, aduse de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC), arată documentele instanței.

INFOGRAFICE Guvernul a împrumutat 1,2 miliarde de lei. Costurile scad la cel mai redus nivel din ultimii șase ani și ajung aproape de minimele istorice CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Guvernul a împrumutat 1,2 miliarde de lei. Costurile scad la cel mai redus nivel din ultimii șase ani și ajung aproape de minimele istorice

"Ne asumăm responsabilitatea pentru aceste acțiuni din trecut, care au avut loc între 2008 și 2017", a anunțat Deutsche Bank într-un comunicat.

Investigațiile interne amănunțite și cooperarea deplină cu investigațiile DOJ și SEC asupra acestor chestiuni reflectă transparența și determinarea noastră de a pune aceste chestiuni ferm în trecut”, potrivit băncii.

Potrivit acuzațiilor audiate în instanță, Deutsche Bank a conspirat pentru a încălca Legea SUA privind practicile de corupție în străinătate, care interzice companiilor cu operațiuni din SUA să plătească mită în străinătate.

New York Times a relatat, vineri, că cererile de luare de mită sunt legate de afacerile din China ale băncii și că penalitățile totale sunt de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Acordul are locîn timp ce banca, care își propune să revină la profitabilitate după cinci ani de pierderi, se află în mijlocul unei restructurări majore, cu planuri de reducere a numărului de angajați cu 18.000 și de ieșire din unele afaceri.

De asemenea, banca a încercat să-și refacă imaginea la Washington, pe fondul mai multor investigații privind relațiile sale cu președintele Donald Trump. În 2019, Deutsche Bank a fost de acord să plătească SEC mai mult de 16 milioane de dolari, pentru a soluționa acuzațiile că ar fi încălcat legile americane referitoare la corupție, prin angajarea rudelor unor oficiali guvernamentali străini pentru a câștiga sau a păstra afaceri.

SEC a susținut atunci că Deutsche Bank a angajat rude slab calificate sau necalificate ale unor oficiali din Asia și Rusia, la cererea acestora, încălcând Legea privind practicile de corupție în străinătate.

În 2016, JPMorgan Chase a fost de acord să plătească autorităților americane 264 de milioane de dolari pentru a rezolva acuzațiile privind angajarea rudele oficialilor chinezi pentru a câștiga acorduri bancare, în timp ce Credit Suisse a plătit 77 de milioane de dolari pentru a soluționa un caz similar anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
sua
investigatii