Capitalizarea Tesla urcă, în premieră, peste pragul de 800 miliarde dolari. Anterior a depășit Facebook

Capitalizarea Tesla urcă, în premieră, peste pragul de 800 miliarde dolari. Anterior a depășit Facebook
scris 8 ian 2021

Acțiunile Tesla continuă să se aprecieze puternic, capitalizarea producătorului de automobile electrice depășind, vineri, pragul de 800 miliarde de dolari, pentru prima dată de la listarea companiei pe bursa din New York.

Titlurile Tesla au urcat cu peste 8% în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, până la un maxim intraday de 884,49 dolari/unitate, preț ce conferă companiei o valoare de piață de 838,4 miliarde de dolari.

Joi, capitalizarea Tesla a depășit-o, în premieră, pe cea a gigantului de internet Facebook, compania condusă de Elon Musk urcând pe locul cinci în topul celor mai valoroase companii tranzacționate pe bursa americană.

INFOGRAFICE Guvernul a împrumutat 1,2 miliarde de lei. Costurile scad la cel mai redus nivel din ultimii șase ani și ajung aproape de minimele istorice CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Guvernul a împrumutat 1,2 miliarde de lei. Costurile scad la cel mai redus nivel din ultimii șase ani și ajung aproape de minimele istorice

În jurul orei 18:50 (ora României) astăzi, titlurile Tesla se apreciau cu 6,98%, la 873 dolari/unitate.

Acțiunile Tesla se apreciază pentru a cincea ședință consecutivă de la începutul anului, continuând un raliu inițiat înainte de Crăciun.

În acest interval, titlurile companiei au câștigat peste 36% în valoare, iar Musk, a cărui avere este reprezentată, în principal, de participația de circa 20% deținută la Tesla, a devenit cea mai bogată persoană din lume, detronându-l pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
capitalizare tesla
valoare de piata
elon musk
cel mai bogat om din lume
actiuni tesla