Directorul uneia din primele patru bănci australiene demisionează după un scandal de spălare de bani

Directorul uneia din primele patru bănci australiene demisionează după un scandal de spălare de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2019

Banca australiană Westpac, una din primele patru din această țară, a anunțat marți demisia directorului său general (CEO) Brian Hartzer, pe fondul unui amplu scandal de spălare de bani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Demisia lui Hartzer vine după ce săptămâna trecută agenția australiană de informații financiare Austrac a anunțat că a lansat urmăriri judiciare împotriva Westpac, despre care susține că a "omis" să declare peste 19,5 milioane de transferuri de fonduri internaționale, inclusiv tranzacții considerate de mare risc cu Filipine și o serie de țări din Asia de sud-est care ar putea avea legături cu pornografia infantilă, scrie Agerpres.

Mega tranzacție pe piața de brokeraj: Charles Schwab cumpără TD Ameritrade, într-o tranzacție evaluată la 26 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Mega tranzacție pe piața de brokeraj: Charles Schwab cumpără TD Ameritrade, într-o tranzacție evaluată la 26 de miliarde de dolari

Valoarea totală a acestor tranzacții dubioase a fost estimată la peste 11 miliarde de dolari australieni (7,5 miliarde dolari americani).

viewscnt
Afla mai multe despre
spalare de bani
westpac