Dividendele acordate de companii la nivel global au crescut anul trecut și sunt estimate să urce și anul acesta. Industria și compania care au oferit cele mai mari dividende

Dividendele acordate de companii la nivel global au crescut anul trecut și sunt estimate să urce și anul acesta. Industria și compania care au oferit cele mai mari dividende
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mar 2024
Dividendele acordate de companii au crescut, anul trecut, cu 5% la nivel mondial, până la un nivel record de 1.660 de miliarde de dolari, iar Microsoft a recâștigat titlul de cel mai mare plătitor de dividende.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Industria bancară a fost, per ansamblu, cel mai mare plătitor de dividende.
Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI CITEȘTE ȘI Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI

Pe baza sondajului trimestrial privind cele mai mari 1.200 de companii publice din lume în funcție de valoarea de piață, managerul de fonduri Janus Henderson, cu sediul în Marea Britanie, a estimat că 86% dintre acestea fie și-au majorat dividendele, fie le-au menținut constante în această perioadă.

Trimestrul al patrulea din 2023 a fost puternic, cu o creștere de 7,2%. Pentru 2024, grupul britanic prognozează dividende de 1.720 de miliarde de dolari, în creștere cu 3,9% la nivel global.
 
Rata de creștere ajustată pentru a lua în considerare impactul ratelor de schimb, dividendele speciale unice volatile, factorii tehnici legați de calendarul dividendelor și de modificările aduse indicelui este estimată la 5% în acest an.
 
"Pesimismul cu privire la economia globală s-a dovedit a fi nefondat în 2023 și, deși perspectivele sunt incerte, dividendele sunt bine susținute. Fluxul de numerar corporativ în majoritatea sectoarelor a rămas puternic și oferă suficientă putere pentru a acorda dividende și a face răscumpărări de acțiuni", a declarat Ben Lofthouse, șef al departamentului de acțiuni globale la Janus Henderson, citat de MarketWatch.
viewscnt
Afla mai multe despre
dividende
microsoft
dividende banci
janus henderson