Telegram a ajuns 900 de milioane de utilizatori și anticipează că va trece pe profit în maximum 1 an. Posibil IPO

Telegram a ajuns 900 de milioane de utilizatori și anticipează că va trece pe profit în maximum 1 an. Posibil IPO
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mar 2024
Telegram, concurentul WhatsApp, a ajuns 900 de milioane de utilizatori și anticipează că va trece pe profit în viitorul apropiat, spune proprietarul aplicației de mesagerie. Mai mult, compania ia în calcul o potențială listare la bursă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Pavel Durov a declarat, pentru Financial Times că Telegram a crescut constanta în ultimul timp și a devenit una dintre cele mai populare aplicații de socializare din lume. Totodată, veniturile au urcat după ce platforma a introdus, în urmă cu doi ani, publicitate și servicii de abonament premium.
Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI CITEȘTE ȘI Acțiunile Nvidia scad din cauza unui proces legat de drepturile de autor folosite pentru antrenarea AI

"Sperăm să devenim profitabili anul viitor, dacă nu chiar anul acesta", a declarat fondatorul de origine rusă în primul său interviu public din 2017. El a adăugat că platforma are 900 de milioane de utilizatori activi lunar, în creștere de la 500 de milioane la începutul anului 2021.

Durov, care deține în totalitate Telegram, a declarat că Telegram "a primit evaluări de peste 30 de miliarde de dolari" de la potențiali investitori, inclusiv "fonduri tehnologice globale", dar a exclus vânzarea totală platformei. O listare este însă în cărți.
 
"Principalul motiv pentru care am început să căutăm metode de a obține venituri suplimentare este pentru că am vrut să rămânem independenți. În general, considerăm că valoarea [unei oferte publice inițiale] este un mijloc de a democratiza accesul la valoarea Telegram", spune proprietarul.
 
Compania are sediul în Dubai, însă ia în calcul o listare în SUA, spun sursele FT.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
ipo telegram
utilizatori telegram