Divizia de leasing auto a Societe Generale va plăti 4,9 miliarde euro pentru achiziționarea LeasePlan, cu operațiuni și în România

Divizia de leasing auto a Societe Generale va plăti 4,9 miliarde euro pentru achiziționarea LeasePlan, cu operațiuni și în România
scris 6 ian 2022

ALD, divizia de leasing auto a grupului bancar francez Societe Generale, va plăti 4,9 miliarde de euro pentru achiziționarea companiei LeasePlan, tranzacția ducând la crearea unui nou lider de piață pe acest segment și la creșterea valorii pentru acționarii SocGen, transmite Reuters.

În urma acordului de cumpărare va rezulta o nouă entitate extinsă, cu o flotă combinată de aproximativ 3,5 milioane de vehicule, a informat grupul bancar francez, scrie Agerpres.

Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour CITEȘTE ȘI Auchan reia atacul pentru cumpărarea Carrefour

În urma tranzacției, divizia de leasing auto a SocGen își va extinde activitatea, beneficiind de mai multe vehicule electrice.

În ultimii ani, pentru a-și consolida profitabilitatea și solvabilitatea financiară, Societe Generale și-a restructurat operațiunile în special prin vânzarea unor operațiuni din Europa Centrală și de Est, precum și prin reorientarea activităților de corporate și investment banking.

Prețul acțiunilor SocGen a urcat cu aproximativ 90% în ultimul an, redresându-se în urma pierderilor de la începutul pandemiei de COVID.

"Această propusă tranzacție este un pas major pentru ALD și pentru grupul Societe Generale. În ultimii zece ani, datorită viziunii pe termen lung și a execuției riguroase, am poziționat ALD astfel încât să profite de pe urma potențialului ridicat de creștere de pe piața mobilității sustenabile", a afirmat directorul general al SocGen, Frederic Oudea.

Grupul bancar va deține o participație majoritară de 53% în noua entitate formată în urma preluării LeasePlan de către ALD.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajați în 67 de țări și peste 31 de milioane de clienți în întreaga lume, în trei activități-cheie: retail banking în Franța, retail banking internațional, asigurări și servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking și Soluții pentru Investitori.

În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o rețea de 584 de unități. Banca ocupă o poziție importantă pe piața românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri și o rețea de acceptare de aproximativ 30.000 POS și aproape 1.400 de ATM-uri.

Grupul LeasePlan a intrat pe piața de leasing operațional din România în 2007.

viewscnt
Afla mai multe despre
leaseplan
societe generale
ald