Dogecoin se apreciază puternic după un nou tweet al miliardarului Elon Musk

Dogecoin se apreciază puternic după un nou tweet al miliardarului Elon Musk
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 ian 2022

Dogecoin se apreciază puternic vineri, după un nou tweet al miliardarului american Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Tesla a anunțat că unele produse comercializate de companie pot fi achiziționate de astăzi cu Dogecoin, o monedă virtuală inspirată dintr-un meme, lansată în 2013 ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin.

Prețul criptomonedei a urcat cu peste 14% în urma informației, până la un maxim intraday de 0,2108 dolari/unitate.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Printre produsele listate pe site-ul Tesla se numără “cyberwhistle”, un fluier de colecție ce poate fi cumpărat pentru 300 Dogecoin,  precum și “cyberquad”, un ATV electric pentru copii, cu un preț de 12.020 Dogecoin.

În jurul orei 15:40 (ora României), Dogecoin se aprecia cu 12,76% față de referința de joi, la 0,1913 dolari. Prețul Bitcoin era în scădere cu 3,4%, în timp ce Ether (ETH) se deprecia cu 3,8%. 

Dogecoin a crescut puternic anul trecut, inclusiv în contextul unor mesaje repetate de susținere din partea lui Musk.

Luna trecută, Musk a anunțat că Tesla se pregătește să accepte plata cu Dogecoin pentru unele mărfuri, informație în urma căreia prețul criptomonedei a urcat cu până la 30%. 

De la începutul acestui an, prețul dogecoin s-a apreciat cu circa 13%.

Capitalizarea criptomonedei se ridică în prezent la peste 25 miliarde de dolari, Dogecoin ocupând locul 11 în topul celor mai valoroase monede virtuale, potrivit datelor CoinMarketCap.

viewscnt
Afla mai multe despre
dogecoin
elon musk
tesla
tesla accepta dogecoin