Dolarul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni față de un coș de valute

Dolarul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni față de un coș de valute
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2018

Dolarul a atins luni un nou maxim al ultimelor cinci luni, după ce secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că războiul comercial dintre Statele Unite și China ”a fost pus în așteptare”, în urma unui acord de suspendare a tarifelor pe importuri, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda americană s-a apreciat față de un coș de valute peste pragul de 94, pentru prima oară de la sfârșitul lunii decembrie 2017, scrie News.ro.

Începând din 17 aprilie, dolarul a avansat cu peste 5%, înregistrând cea mai lungă serie de creșteri de la sfârșitul anului 2015, imediat înainte ca Rezerva Federală să efectueze pima majorare de dobândă de după criza financiară din 2008.

Ionuț Dumitru, Consiliul Fiscal: Mai mult ca oricând există posibilitatea să depășim ținta de deficit. Guvernul este interesat de oprirea contribuțiilor la Pilonul 2, dar poate apela la clauza de exonerare CITEȘTE ȘI Ionuț Dumitru, Consiliul Fiscal: Mai mult ca oricând există posibilitatea să depășim ținta de deficit. Guvernul este interesat de oprirea contribuțiilor la Pilonul 2, dar poate apela la clauza de exonerare

China a acceptat să crească semnificativ achizițiile de bunuri și servicii din Statele Unite, au anunțat sâmbătă cele două țări, fără să facă vreo referire la ținta de200 de miliarde de dolari menționată anterior de partea americană.

Beijingul și Washingtonul au convenit să discute în continuare despre măsuri în cadrul cărora China va importa mai multă energie și mărfuri agricole din Statele Unite, pentru a reduce deficitul comercial de 335 de miliarde de dolari al SUA în relația cu China.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
valute