Dolarul a crescut, după un raport privind situația locurilor de muncă din SUA, aferent lunii trecute

Dolarul a crescut, după un raport privind situația locurilor de muncă din SUA, aferent lunii trecute
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Dolarul a crescut luni, după un raport privind situația locurilor de muncă din SUA aferent lunii trecute, care a mărit așteptările că Rezerva Federală va crește din nou dobânzile în mai, în timp ce yenul japonez a scăzut după ce noul guvernator al băncii centrale a Japoniei, Kazuo Ueda, a indicat că nu se grăbește să anuleze stimulentele masive, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Angajatorii americani au menținut un ritm puternic al angajărilor în martie, adăugând 236.000 de locuri de muncă, ceea ce a împins rata șomajului înapoi la 3,5%, semnalând rezistența pieței muncii. Aceste rezultate vor face ca Rezerva Federală să crească din nou ratele dobânzilor, luna viitoare, scrie News.ro.

Băncile din Austria nu sunt afectate din turbulențele din sectorul bancar global CITEȘTE ȘI Băncile din Austria nu sunt afectate din turbulențele din sectorul bancar global

”Din punctul meu de vedere, pendulul sentimentului pieței se va întoarce în favoarea unei creșteri a ratei dobânzilor Fed la începutul lunii viitoare”, a declarat Marc Chandler, strateg-șef de piață la Bannockburn Global Forex din New York.

Indicele dolarului a crescut luni cu 0,67% față de un coș de valute, la 102,68, cel mai ridicat nivel atins din 3 aprilie.

Euro a scăzut cu 0,51%, până la 1,0841 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din 3 aprilie.

Datele privind prețurile de consum, care vor fi publicate miercuri, reprezintă principalul obiectiv economic de urmărit în această săptămână în SUA și este așteaptat să arate că inflația generală a crescut cu 0,3 puncte procentuale în martie, în timp ce inflația de bază a urcat cu 0,4 uncte procentuale.

De asemenea, traderii urmăresc îndeaproape datele privind împrumuturile bancare, după ce prăbușirea Băncii Silicon Valley, la mijlocul lunii martie, a stârnit temeri cu privire la contagiunea băncilor și a determinat guvernul și Fed să intervină pentru a susține lichiditatea în sector.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
sua