Elon Musk confirmă că va folosi baterii LPF, mai ieftine, pe camioanele Semi și pe viitorul model accesibil

Elon Musk confirmă că va folosi baterii LPF, mai ieftine, pe camioanele Semi și pe viitorul model accesibil
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 apr 2023

Mașinile Tesla vor trece la bateriile Litiu-Fosfat pentru a reduce costurile induse de cea mai importantă componentă a unui vehicul electrice, după cum a confirmat Elon Musk. A treia ediție a Master Planului Tesla se referă la energia regenerabilă care va salva planeta, dar include și informații despre viitoarele mașini ale mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Camionul Semi va avea cel puțin o versiune echipată cu baterii LPF, mai ieftine, dar și cu o mulțime de avantaje, cum ar fi predispoziția la încărcări multiple și rezistența la descărcări complete. De asemenea, un viitor model Tesla, mai ieftin, va avea și acesta baterii bazate pe noua chimie litiu-fosfat-fier.

Master Planul 3.0 sau Partea treia, așa cum a fost numit de Elon Musk, se concentrează într-o proporție foarte mare pe sursele de energie și pe electrificarea economiei globale, astfel încât eliminarea combustibililor fosili să poată deveni realitate, însă mențiunile din documentul publicat de compania condusă de Elon Musk ating și subiectul mașinilor Tesla.

Documentul analizează eficiența vehiculelor electrice, care este de patru ori mai mare decât cea a vehiculelor cu combustie, datorită motoarelor electrice, care au un randament mult mai apropiat de 100%. Tesla face și o comparație între Toyota Corolla și Tesla Model 3, unde sunt însumate și consumurile necesare producției.

Rechemare pentru sute de mii de Skoda, la nivel global CITEȘTE ȘI Rechemare pentru sute de mii de Skoda, la nivel global

Cel mai ieftin automobil Tesla, care nu are deocamdată nume, ar urma să fie echipat cu o baterie LPF de 53 de kWh, potrivit informațiilor publicate de companie. În același timp, camionul Tesla care va folosi astfel de baterii se va numi Semi Light.

Elon Musk a făcut un calcul și a ajuns la concluzia că omenirea ar avea nevoie de 30 TW de energie regenerabilă și capacități de stocare de 240 TWh, care pot fi obținute cu o investiție de 10 trilioane de dolari. Master Planul concluzionează că e nevoie de șase măsuri pentru electrificarea economiei.

Elon Musk confirmă că va folosi baterii LPF, mai ieftine, pe camioanele Semi și pe viitorul model accesibil

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
master plan part 3 tesla