Dolarul a scăzut aproape de minimul ultimelor două luni după eșecul proiectului pentru sănătate al lui Trump

Dolarul a scăzut aproape de minimul ultimelor două luni după eșecul proiectului pentru sănătate al lui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2017

Dolarul a scăzut luni aproape de cel mai redus nivel din ultimele luni față de un coș de valute, din cauza temerilor provocate de șansele adoptării reformei fiscale a președintelui american Donald Trump, după eșecul proiectului pentru sănătate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Incapacitatea lui Trump de a-și respecta o promisiune majoră din campania electorală a marcat o lovitură puternică primită de un președinte republican al cărui partid deține majoritatea în Congres, provocând îndoieli că va fi capabil să își promoveze reforma fiscală și pachetul de mega-cheltuieli, scrie News.ro.

Indicele dolarului a scăzut pe piața asiatică cu 0,4%, la 99,258, cel mai redus nivel atins după 2 februarie.

Acest indice a urcat în ianuarie la maximul ultimelor 14 luni, aproape de 104, când așteptările pentru măsurile de stimulare ale președinției Trump s-au aflat la nivelul maxim.

Față de moneda japoneză, dolarul a coborât cu peste 1%, la 110,26 yeni pe unitate, cel mai redus nivel de după 22 noiembrie, fiind ulterior cotat la 110,335 yeni pe unitate.

Bancherii de la Credit Suisse au luat bonusuri în creștere, deși banca lor a raportat pierderi de 2,7 miliarde franci elvețieni CITEȘTE ȘI Bancherii de la Credit Suisse au luat bonusuri în creștere, deși banca lor a raportat pierderi de 2,7 miliarde franci elvețieni

Euro a atins în timpul tranzacțiilor 1,0850 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel înregistrat din 8 decembrie.

Lira sterlină a urcat cu 1,2%, la 1,2527 dolari pe unitate, inversând pierderile din ședințele precedente, când moneda britanică s-a depreciat din cauza apropierii termenului de declanșare oficială a negocierilor pentru Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
trump