Google apelează la inteligența artificială pentru a descrie automat efectele audio din filme

Google apelează la inteligența artificială pentru a descrie automat efectele audio din filme
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 mar 2017

Google a început să realizeze descrierea automată a efectelor audio din cadrul clipurilor de pe YouTube, folosind în acest sens algoritmi de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu ajutorul unor tehnici ce țin de „machine learning”, unul din subdomeniile inteligenței artificiale, Google va putea crea subtitrări automate care vor descrie efecte audio din filmările postate pe YouTube, de forma [muzică] sau [aplauze].

Acest gen subtitrări, care pentru utilizatorul obișnuit nu reprezintă o facilitate deosebită, sunt importante pentru spectatorii cu dizabilități, în special cei care au probleme cu auzul, pentru a înțelege mai bine atmosfera din cadrul unor scene filmate.

Pentru Google, noua facilitate este încă o oportunitate de a avansa în domeniul inteligenței artificiale. Algoritmii companiei învață, astfel, să recunoască diverse sunete noi și să le eticheteze corect.

Apple poate relua vânzările de iPhone 6 și iPhone 6 Plus în China, după câștigarea unui proces CITEȘTE ȘI Apple poate relua vânzările de iPhone 6 și iPhone 6 Plus în China, după câștigarea unui proces

Deocamdată, algoritmul folosit de Google este destul de rudimentar, sunetele recunoscute limitându-se la cele menționate anterior. Deși poate suna amuzant, reprezentanții companiei susțin că soneriile telefoanelor mobile, lătratul câinilor și ciocănitul la ușă sunt următoarele sunete pe care le va învăța inteligența artificială.

Noua facilitate este deja disponibilă pe YouTube, fiind integrată în sistemul actual de subtitrări automate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
inteligenta artificiala