Dolarul american a înregistrat în iunie cea mai bună evoluție lunară după noiembrie 2016

Dolarul american a înregistrat în iunie cea mai bună evoluție lunară după noiembrie 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2021

Dolarul american a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni și jumătate, iar în luna iunie a înregistrat cea mai bună evoluție lunară după noiembrie 2016, fiind susținut de o schimbare majoră a previziunilor Rezervei Federale (Fed) față de dobânzi și de îngrijorarea legată de răspândirea variantei Delta a coronavirusului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda americană s-a apreciat în iunie cu circa 3% față de un coș de valute, parțial în urma poziției exprimate de Fed la cea mai recentă ședință de politică monetară, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Traderii așteaptă raportul referitor la evoluția pieței muncii, exceptând sectorul agricol, care va fi publicat vineri, pentru confirmarea schimbării politicii monetare.

Aprecierea dolarului s-a accentuat în urma datelor care au arătat că angajările din sectorul privat au crescut peste așteptări în iunie, cu 692.000 de posturi. Economiștii intervievați de Reuters anticipau o creștere cu 600.000 de posturi.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Indicele dolarului a crescut miercuri cu 0,4%, la 92,441, după de în timpul tranzacțiilor a atins 92,451, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii aprilie.

Euro a scăzut cu 0,4% față de dolari, la 1,1849 dolari pe unitate, iar în timpul ședinței a coborât la cel mai redus nivel din ultimele patru luni și jumătate, de 1,1845 dolari pe unitate.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Față de yen, dolarul s-a apreciat cu 0,5%, la 111,09 yeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
sua