Dolarul crește puternic, investitorii anticipând majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală

Dolarul crește puternic, investitorii anticipând majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală
scris 1 mar 2017

Dolarul este în creștere, miercuri, în raport cu yenul și euro, investitorii anticipând că Rezerva Federală (Fed) va majora dobânzile în martie, după ce au analizat discursul președintelui american Donald Trump în Congres și au au constatat elemente noi, transmite MarketWatch.

Față de yen, dolarul este în urcare cu 0,66%, la 113,56 yeni pe unitate, scrie News.ro.

Euro scade cu 0,35%, la 1,0539 dolari pe unitate, comparativ cu 1,0575 dolari pe unitate marți seara.

Indicele WSJ al dolarului crește cu 0,31%, la 91,5 puncte.

Ultimul factor care contribuie la aprecierea dolarului este reprezentat de comentarii din partea unor oficiali ai Fed, că banca centrală va analiza cu atenție dacă să crească dobânzile la ședința care va avea loc peste două săptămâni.

Reacția investitorilor la discursul lui Donald Trump a fost nesemnificativă.

ASF confirmă Profit.ro: DallBogg poate vinde RCA în România. Bulgarii vor veni cu prețuri sub medie CITEȘTE ȘI ASF confirmă Profit.ro: DallBogg poate vinde RCA în România. Bulgarii vor veni cu prețuri sub medie

”Cred că putem spune că nu a existat nimic nou în discursul președintelui, inclusiv în privința reducerii impozitelor pentru companii”,, a spus Takuya Kanda, analist la Gaitame.Com Research Institute.

În schimb, președintele Fed din San Francisco, John Williams, a afirmat într-un discurs în Santa Cruz, California, că este foarte probabil ca reprezentanții băncii centrale să se gândească serios la majorarea dobânzilor, la ședința din 14-15 martie.

Președintele Fed din New York, William Dudley, a declarat la rândul său, la CNN, că creșterea dobânzilor a devenit mai atractivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolarul
rezerva federala