Dolarul scade față de principalele valute în urma unor remarci ale președintelui Donald Trump

Dolarul scade față de principalele valute în urma unor remarci ale președintelui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2018

Dolarul este în scădere, marți, față de principalele valute, după ce președintele american Donald Trump a afirmat că China și Europa manipulează cursul monedelor lor, acesta criticând în remarci separate majorările de dobânzi ale Rezervei Federale (Fed), transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda americană și-a accelerat declinul, în urma depășirii de către euro a nivelului de 1,15 dolari pe unitate, pe fondul lichidității scăzute din perioada verii. Euro s-a apreciat cu 0,4%, la 1,1530 dolari pe unitate.

Indicele Bloomberg al dolarului a scăzut cu 0,3% și pare să se îndrepte spre al patrulea declin consecutiv, scrie News.ro.

KPMG, amendată cu 3 milioane de lire sterline de autoritățile britanice. Compania se confruntă cu probleme în mai multe țări CITEȘTE ȘI KPMG, amendată cu 3 milioane de lire sterline de autoritățile britanice. Compania se confruntă cu probleme în mai multe țări

Investitorii aștepată rezultatul noilor negocierilor comerciale dintre Statele Unite și China, iar între timp vor urmări cu atenție reuniunea anuală de la Jackson Hole organizată în această săptămână de Fed, pentru indicii referitoare la politica monetară a celor mai importante bănci centrale din lume și a capacității acestora de a  readuce stabilitatea, după volatilitarea produsă în ultima perioadă, în special pe piețele emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
trump
fed