Dolarul se depreciază după ce Trump a afirmat vineri că moneda este prea puternică

Dolarul se depreciază după ce Trump a afirmat vineri că moneda este prea puternică
scris 17 ian 2017

Dolarul s-a depreciat marți față de majoritatea monedelor importante, iar prețurile aurului și obligațiunilor au crescut, după ce președintele american ales Donald Trump a afirmat vineri, într-un interviu acordat Wall Street Journal, că moneda americană este prea puternică, transmite Bloomberg.

Bursele americane au fost închise luni pentru comemorarea lui Martin Luther King, scrie News.ro.

În schimb, lira sterlină a crescut cu 1,9%, la 1,2281 dolari pe unitate, cel mai mult după luna iulie, ca urmare a discursului premierului britanic Theresa May referitor la Brexit.

Trump a afirmat în interviu că dolarul este prea puternic parțial pentru că China menține yuanul la un nivel scăzut.

”Dolarul este lumina călăuzitoare în prezent și toți ochii sunt pe forma pe care o va lua politica americană”, a spus Fredrik Nerbrand, director la nivel global pentru alocarea activelor la banca HSBC în Londra, care atribuie declinul de marți al monedei americane mai degrabă zgomotului decât schimbărilor structurale.

Profitul net al Morgan Stanley s-a dublat în trimestrul patru, la 1,5 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Profitul net al Morgan Stanley s-a dublat în trimestrul patru, la 1,5 miliarde dolari

Între timp, lira s-a apreciat în urma discursului lui May, care a confirmat că Marea Britanie va ieși de pe piața unică și uniunea vamală, iar Parlamentul va avea votul final asupra acordului cu UE pentru Brexit.

Indicele Bloomberg al dolarului a scăzut cu 1,1%, la cel mai redus nivel din ultima lună.

După alegerile prezindențiale din 8 noiembrie, dolarul s-a apreciat cu până la 4% față de un coș de valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
depreciere
trump