Lira sterlină crește puternic după anunțul lui May că va cere votul Parlamentului pentru acordul Brexit

Lira sterlină crește puternic după anunțul lui May că va cere votul Parlamentului pentru acordul Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2017

Lira sterlină este în creștere marți cu 2,36% față de dolar, după ce premierul britanic Theresa May a anunțat că va solicita votul Parlamentului pentru acordul final de ieșire din Uniunea Europeană, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un discurs urmărit cu atenție, premierul a confirmat că țara sa va ieși de pe piața unică, urmând să negocieze un acord de comerț liber ambițios, scrie News.ro.

”Vom continua să fim parteneri de încredere, aliați și prieteni apropiați. Vom dori să cumpărăm bunuri, să vi le vindem pe ale noastre, să tranzacționăm  cu voi cât mai liber posibil și să colaborăm unii cu alții, pentru a ne asigura că suntem mai în siguranță și mai prosperi prin continuarea relațiilor prietenești”, a spus May.

Lira sterlină a urcat la un maxim al zilei de 1,2279 dolari pe unitate, față de nivelul de luni, de 1,2046 dolari pe unitate.

Moody’s plătește 864 mil dolari pentru închiderea unei investigații în SUA privind ratingurile anterioare crizei din 2008 CITEȘTE ȘI Moody’s plătește 864 mil dolari pentru închiderea unei investigații în SUA privind ratingurile anterioare crizei din 2008

Față de euro, lira a urcat la 1,1454 euro pe unitate, comparativ cu cotația de luni, 1,1363 euro pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
brexit