Donald Trump a vrut să o numească pe fiica sa Ivanka la conducerea Băncii Mondiale

Donald Trump a vrut să o numească pe fiica sa Ivanka la conducerea Băncii Mondiale
scris 12 apr 2019

Președintele american Donald Trump povestește, într-un interviu publicat vineri, că a vrut să o numească pe fiica sa Ivanka, de 37 de ani, în fruntea Băncii Mondiale, întrucât "se pricepe foarte bine la cifre", relatează AFP.

"Este o adevărată diplomată", explică Trump într-un interviu acordat The Atlantic. "Ar fi fost foarte bună la ONU de exemplu (ca ambasadoare a SUA - n.r.)", afirmă liderul de la Casa Albă, scrie Agerpres.

Grupul bancar italian UniCredit, vizat de o anchetă antitrust demarată de Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Grupul bancar italian UniCredit, vizat de o anchetă antitrust demarată de Comisia Europeană

"Dacă aș fi numit-o ei ar fi strigat nepotism, dar asta nu ar fi avut nimic de a face cu nepotismul", susține el.

Continuând pe aceeași notă, președintele american a spus: "M-am gândit la Ivanka chiar pentru a conduce Banca Mondială", instituție fondată în 1944 la Bretton Woods, în același timp cu Fondul Monetar Internațional (FMI).

Pe 5 aprilie, americanul David Malpass a fost numit oficial președinte al Băncii Mondiale. Malpass, în vârstă de 63 de ani, este un fidel susținător al președintelui Donald Trump și a fost subsecretar de stat la Departamentul Trezoreriei responsabil de afacerile internaționale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
donald trump
banca mondiala
ivanka trump