Donald Trump vrea să-l demită pe președintele Băncii centrale a SUA

Donald Trump vrea să-l demită pe președintele Băncii centrale a SUA
scris 23 dec 2018

Donald Trump ar fi discutat în privat posibilitatea de a-l demite pe președintele Băncii centrale, agasat de decizia de miercuri a instituției de a creștere rata dobânzii, relatează sâmbătă media americane, citând surse apropiate președintelui, relatează AFP.

Rezerva Federală Americană (FED) nu a putut fi contactată pentru a comenta această informație și pentru a preciza dacă un astfel de demers are un fundament juridic, scrie Agerpres.

Fuziunea Bancpost și Banca Transilvania va avea loc în 31 decembrie CITEȘTE ȘI Fuziunea Bancpost și Banca Transilvania va avea loc în 31 decembrie

Canalul de informații CNN, care citează persoane informate despre aceste discuții, indică faptul că Donald Trump ar fi început să-și consulte consilierii în ceea ce privește legalitatea unui astfel de demers, care ar provoca fără îndoială agitație pe piețele financiare din lumea întreagă.

Wall Street a înregistrat în această săptămână cea mai gravă scădere săptămânală din 2008, declanșată de creșterea ratei dobânzii, amenințarea blocajului parțial al serviciilor guvernului - care s-a concretizat sâmbătă -, precum și de războiul comercial și de perspectiva unei încetiniri economice a SUA.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
donald trump
bancsa centrala a sua