Donald Trump vrea să-l demită pe președintele Băncii centrale a SUA

Donald Trump vrea să-l demită pe președintele Băncii centrale a SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2018

Donald Trump ar fi discutat în privat posibilitatea de a-l demite pe președintele Băncii centrale, agasat de decizia de miercuri a instituției de a creștere rata dobânzii, relatează sâmbătă media americane, citând surse apropiate președintelui, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezerva Federală Americană (FED) nu a putut fi contactată pentru a comenta această informație și pentru a preciza dacă un astfel de demers are un fundament juridic, scrie Agerpres.

Fuziunea Bancpost și Banca Transilvania va avea loc în 31 decembrie CITEȘTE ȘI Fuziunea Bancpost și Banca Transilvania va avea loc în 31 decembrie

Canalul de informații CNN, care citează persoane informate despre aceste discuții, indică faptul că Donald Trump ar fi început să-și consulte consilierii în ceea ce privește legalitatea unui astfel de demers, care ar provoca fără îndoială agitație pe piețele financiare din lumea întreagă.

Wall Street a înregistrat în această săptămână cea mai gravă scădere săptămânală din 2008, declanșată de creșterea ratei dobânzii, amenințarea blocajului parțial al serviciilor guvernului - care s-a concretizat sâmbătă -, precum și de războiul comercial și de perspectiva unei încetiniri economice a SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
bancsa centrala a sua