După Facebook, și Google anunță că interzice publicitatea pentru criptomonede

După Facebook, și Google anunță că interzice publicitatea pentru criptomonede
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mar 2018

Google a anunțat miercuri că va interzice publicitatea pentru monede virtuale începând din luna iunie, măsură ce va fi aplicată inclusiv în cazul platformelor de schimb și a ofertelor inițiale de criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anunțul vine la câteva luni după ce Facebook a luat o decizie similară.

Google își va actualiza, în vară, politicile privind serviciile financiare promovate pe popularul motor de căutare, printre noile restricții pregătite fiind și interzicerea oricărei forme de publicitate pentru criptomonede și opțiuni binare și alte produse financiare similare.

Concret, Google va interzice publicitatea privind criptomonedele și conținutul similar, incluzând (dar fără a se limita la) ofertele inițiale de criptomonede, platformele de tranzacționare pentru monede virtuale, portofelele digitale pentru criptomonede și sfaturi legate de investiții în criptomonede.

Bursa românească înaintează ușor pe noi maxime. De la începutul anului, indicele BET a câștigat 11% CITEȘTE ȘI Bursa românească înaintează ușor pe noi maxime. De la începutul anului, indicele BET a câștigat 11%

“Nu avem o bilă de cristal să știm care va fi viitorul în privința criptomonedelor, dar am văzut destui consumatori păgubiți sau potențial pentru ca aceștia să fie păgubiți întro zonă pe care vrem să o abordăm cu prudență maximă”, a spus pentru CNBC Scott Spencer, director publicitate sustenabilă la Google.

La finele anului trecut, Facebook a luat o decizie similară, interzicând publicitatea pentru monede virtuale, oferte inițiale de monede virtuale și opțiuni binare pe platformele sale.

Bitcoin, cea mai populară monedă virtuală, se tranzacționa miercuri dimineața aproape de 9.000 de dolari pe unitate, cu 0,7% sub prețul la care a închis ieri. La nivelul ultimelor cinci ședințe de tranzacționare, criptomoneda a pierdut aproape 9% din valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
publicitate
criptomonede
monede virtuale
interzicere