Elveția are două piețe imobiliare complet diferite. În Kilchberg, un apartament poate ajunge ușor la un preț de vânzare de 8 milioane de franci elvețieni, în schimb în Le Locle găsești o locuință la preț ca în cartierul bucureștean Floreasca, doar pentru că localitatea nu este acum "la modă", relevă ofertele analizate de Profit.ro.
Banca britanică Barclays va bloca din 27 iunie cumpărarea criptomonedelor cu cardurile bancare.
Capodopera ”San Sebastian”, pictatã de El Greco și dispărută din colecția naționalã a României, va rămâne la casa de licitații Christie's din New York până când solicitãrile României de recuperare vor fi soluționate de instanțele competente, anunță ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.
Ministerul Finanțelor lansează cea de-a șasea ediție a Programului TEZAUR din acest an, care oferă persoanelor fizice o nouă oportunitate de economisire în condiții avantajoase.
Gemini, platforma de criptomonede fondată de frații miliardari Tyler și Cameron Winklevoss, a depus, confidențial, documentația pentru o ofertă publică inițială (IPO) în SUA, conform Reuters.
Compania Optima Asset Management, din Iași, se pregătește să lanseze obligațiuni, în cuantum minim de 1 milion euro și maxim de 30 milioane euro, relevă datele analizate de Profit.ro.
Banca Națională a României (BNR) deține aproximativ 104 tone de aur, depozitate la Banca Angliei și în țară, potrivit unui răspuns transmis de instituție la solicitarea unui parlamentar.
Într-un an dominat de instabilitate politică, inflație în creștere și scăderea puterii de cumpărare, românii își caută protecție financiară în cel mai vechi și stabil activ din istorie: aurul. Pe baza analizelor interne realizate de Tezaur Amanet, cererea pentru aur fizic în România a crescut semnificativ în prima parte a anului, reconfirmând rolul său de refugiu sigur în perioadele de criză economică și monetară.
Tabloul Alpine Retreat 2 (Refugiu alpin 2) al pictorului român Adrian Ghenie a fost vândut la New York, la casa de licitații Sotheby's, pentru suma finală de 3,16 milioane de dolari, conform datelor Profit.ro.
Conform celor mai recente date ale Consiliului Mondial al Aurului, cererea globală de aur în primul trimestru al anului 2025 a atins 1.206 tone, în creștere cu 1% față de primele trei luni ale anului trecut.