Elevi la Bursa de Valori București, pentru un joc în care să înțeleagă situații economice ale firmelor și efectele asupra prețului acțiunilor

Elevi la Bursa de Valori București, pentru un joc în care să înțeleagă situații economice ale firmelor și efectele asupra prețului acțiunilor
scris 25 mar 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează în cadrul Global Money Week, în perioada 25 - 31 martie 2019, o serie de acțiuni dedicate promovării educației financiare în rândul copiilor și tinerilor.

Primul eveniment din săptămâna GMW a reunit astăzi, la Bursa de Valori București, mai mulți elevi care au participat la deschiderea ședinței de tranzacționare. De asemenea, elevii prezenți la Bursa de Valori București au participat la o activitate educativă, desfășurată sub forma unui joc, având ca scop înțelegerea noțiunilor privind bursa, a unor situații economice ale societăților și efectele acestora asupra evoluției prețului acțiunilor.

AUDIO Ministrul Finanțelor dă din colț în colț și evită să spună ce rate are la bănci: Sunt un om al cifrelor și nu vreau să încurc zecimalele, voi prezenta oficial CITEȘTE ȘI AUDIO Ministrul Finanțelor dă din colț în colț și evită să spună ce rate are la bănci: Sunt un om al cifrelor și nu vreau să încurc zecimalele, voi prezenta oficial

“Educația financiară a devenit un punct de reper important în activitatea ASF și sunt încrezător că în timp programele noastre vor avea efecte benefice asupra elevilor și studenților. Educația timpurie înseamnă consumatori bine informați. Totodată, acest demers creează premise excelente pentru dezvoltarea sănătoasă a piețelor financiare”, a declarat Președintele ASF, Leonardo Badea.

Obiectivele ASF pentru evenimentele care vor fi organizate în cadrul GMW vizează în principal creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța educației financiare și rolul acesteia în dezvoltarea economică a țării, îmbunătățirea accesului copiilor și tinerilor la noțiuni de educație financiară și la informații (creșterea nivelului de incluziune financiară), familiarizarea copiilor și tinerilor cu activități reale, specifice pieței financiare și stabilirea unei relaționări cu profesioniștii din piața financiară (job shadow), precum și implicarea efectivă a asociațiilor pieței și asociațiilor de protecție a consumatorilor în activitatea de promovare a educației financiare și a necesității acesteia. 

Proiectele de educație financiară derulate la nivel național de Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Națională a României și Ministerul Educației Naționale au avut o contribuție importantă la obținerea premiului Country Award pentru regiunea Europa și Asia Centrală, câștigat de România în anul 2017. Distincția a fost acordată la Berlin de către Child & Youth Finance International (CYFI), organizatorul GMW și una dintre cele mai importante organizații non-guvernamentale din lume.

Programul de educație financiară al ASF, pentru anul școlar 2018-2019, include 140 de unități de învățământ din 31 de județe și Municipiul București. Numărul estimat al elevilor care vor participa la acest program se ridică la peste 18.000. Totodată, în cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltării educației financiare în învățământul universitar, vor participa peste 10 centre universitare din întreaga țară.

Global Money Week este un eveniment internațional în cadrul căruia comunități întregi își unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaștere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depășite și pentru a oferi tinerilor instrumentele și inspirația necesare pentru a-și modela propriul viitor. Această inițiativă a reunit organizații din 169 de țări și a implicat peste 32 milioane de copii și tineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
leonardo badea
global money week