Euro atinge cel mai scăzut nivel față de dolar de la punerea sa în circulație

Euro atinge cel mai scăzut nivel față de dolar de la punerea sa în circulație
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

Moneda europeană a coborât luni sub paritatea cu dolarul, un nivel care nu a mai fost atins din anul în care a fost lansată în circulație, în 2002. Euro a pierdut 0,84% luni după-amiază, până la 0,9951 dolari. Dolarul beneficiază de înăspririle succesive ale politicii monetare a băncii centrale americane, Federal Reserve (Fed), potrivit francetvinfo.fr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Consecința principală și cea mai directă este că această scădere a euro în raport cu dolarul alimentează creșterea prețurilor, în special a celor la hidrocarburi. Este mai degrabă o veste proastă, pentru că va alimenta inflația”, a explicat Jean-Paul Pollin, membru al Cercului Economiștilor, în iulie, pentru Franceinfo. De exemplu, prețul petrolului este stabilit în dolari, iar dacă moneda europeană scade în raport cu cea americană, înseamnă că prețul în euro va fi mai mare, arată G4Media.

 Achiziția unui startup de criptomonede, de 1,2 miliarde dolari, anulată după un an CITEȘTE ȘI Achiziția unui startup de criptomonede, de 1,2 miliarde dolari, anulată după un an

În plus, dolarul puternic face ca importurile să fie mai scumpe, în special în cazul produselor de bază, cum ar fi petrolul, al căror preț este exprimat în dolari, ceea ce se adaugă la o inflație deja devastatoare pentru consumatori și întreprinderi.

Și asta în condițiile în care „Europa se pregătește pentru o nouă închidere a gazoductului Nord Stream 1 la sfârșitul acestei luni”, a declarat pentru AFP Craig Erlam, analist la Oanda.

Elon Musk spune că va cumpăra clubul de fotbal Manchester United, acțiunile cresc puternic. Câteva ore mai târziu, miliardarul a anunțat că...a glumit CITEȘTE ȘI Elon Musk spune că va cumpăra clubul de fotbal Manchester United, acțiunile cresc puternic. Câteva ore mai târziu, miliardarul a anunțat că...a glumit

Gigantul Gazprom a avertizat că livrările de gaze vor fi oprite pentru „întreținere” în perioada 31 august – 2 septembrie, riscând să reaprindă temerile privind o penurie în Europa, unde Rusia este acuzată de șantaj energetic.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar