Euro coboară spre 4,49 lei, nou nivel minim al ultimelor două luni și jumătate

Euro coboară spre 4,49 lei, nou nivel minim al ultimelor două luni și jumătate
scris 11 ian 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,4949 lei/euro, în scădere cu 0,05% față de nivelul din ședința precedentă și nivel minim din 25 octombrie 2016, în condițiile în care leul este susținut de tendința regională.

Marți, BNR a afișat un curs de 4,4971 lei/euro, scrie News.ro.

în regiune, monedele cu regim similar leului au câștigat teren în ultimele ședințe în raport cu euro, iar moneda românească a urmat tendința. Totuși, aprecierea leului s-ar putea opri la nivelul actual, estimează analiștii. 

"Cum moneda românească a evoluat mai bine decât cele din regiune în ultima vreme și ritmul de scădere al EUR/RON s-a mai temperat, s-ar putea ca pe moment să nu mai fie prea mult loc de scădere pentru pereche de aici. Cu toate acestea, fundamentele sprijină alte posibile mișcări în această direcție mai târziu anul acesta", arată un raport al ING Bank, publicat miercuri.

ING Bank România reduce la 15% avansul la creditele ipotecare din 21 ianuarie CITEȘTE ȘI ING Bank România reduce la 15% avansul la creditele ipotecare din 21 ianuarie

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat cu 0,6%, de la 4,2458 lei până la 4,2725 lei.

Dolarul s-a întărit în raport cu euro, fiind cotat cu circa 1,0520 dolari/euro.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elvețian a scăzut la 4,1893 lei, de la 4,1910 lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
curs valutar
euro
leu