Euro rămâne peste 4,56 lei pentru a patra zi la rând, leul este slăbit de perspectivele fiscale

Euro rămâne peste 4,56 lei pentru a patra zi la rând, leul este slăbit de perspectivele fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,5631 lei/euro, aproape identic cu nivelul din ședința precedentă, în condițiile în care leul este afectat de politica fiscală și salarială a Guvernului și de conjunctura externă, marcată de aversiune la risc, potrivit analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Marți, BNR a afișat un curs de 4,5634 lei/euro.

Leul a dat ușoare semne de revenire marți după-amiază, dar a revenit miercuri la cotațiile din zilele precedente, apropiate de nivelul maxim din octombrie 2012 pentru euro, scrie News.ro.

Analiștii și investitorii sunt tot mai atenți la politicile guvernului în materie fiscală și salarială, în condițiile în care economiștii independenți și instituțiile internaționale consideră că deficitul bugetar al României ar putea crește la niveluri nesustenabile încă din acest an.

În plus, analiștii nu au detectat prezența BNR în piață în sprijinul leului.

"În contextul aversiunii fata de risc la nivel global, câștigurile leului ar putea fi mici. Ne vom uita astăzi la ședința săptămânală de guvern pentru orice informații care ar putea avea vreun impact asupra perspectivei fiscale (suntem cu atât mai atenți la proiectul generoasei legi a salarizării în mediul public)", arată un raport al ING Bank, publicat miercuri.

UBS va taxa clienții pentru conturile care depășesc 1 milion de euro CITEȘTE ȘI UBS va taxa clienții pentru conturile care depășesc 1 milion de euro

Euro rămâne puternic în fața dolarului american, fiind cotat pe piețele internaționale aproape de pragul de 1,08 dolari marți la ora 13.10, ora României.

În raport cu leul, dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,2254 lei la 4,2286 lei.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a crescut la 4,2568 lei, de la 4,2421 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
leu euro
curs valutar