ING este investigată de procuratura olandeză pentru corupție și spălare de bani și ar putea plăti amenzi mari

ING este investigată de procuratura olandeză pentru corupție și spălare de bani și ar putea plăti amenzi mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2017

ING a dezvăluit în raportul anual publicat săptămâna trecută că este investigată penal de procuratura olandeză sub suspiciunea de spălare de bani și corupție, fiind posibil să plătească amenzi semnificative, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat miercuri investigația, care a fost dezvăluită la pagina 232 de raportului anual al companiei. Acesta nu a confirmat însă o informație difuzată de publicația olandeză Het Financieele Dagblad, potrivit căreia investigația are legătură cu un caz în care procurorii afirmă că a fost plătită mită fiicei fostului președinte al Uzbekistanului, de către mai multe companii de telecomunicații, între care Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam.

Publicația a citat un purtător de cuvânt al procuratorii olandeze, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a spus că banca nu poate comenta dincolo de ceea ce a comunicat în raportul anual.

SUA: Manafort a încercat să ascundă 750.000 de dolari primiți ca plată pentru servicii de consultanță de la Guvernul Ianukovici CITEȘTE ȘI SUA: Manafort a încercat să ascundă 750.000 de dolari primiți ca plată pentru servicii de consultanță de la Guvernul Ianukovici

”ING este supusă unei investigații penale a autorităților olandeze, referitoare la clienți, spălare de bani și fapte de corupție”, potrivit comunicatului ING.

Banca a primit și solicitări de informații din partea autorităților americane și cooperează cu acestea.

ING nu poate anticipa rezultatul investigației, dar este posibil ca aceasta să aibă ca rezultat impunerea unor penalități semnificative, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
spalare de bani
coruptie